Странице

петак, 1. март 2013.

Da se pohvalim... Sinoć sam uspeo da izvučem jedan BH 66Ah iz kratkog spoja!!! I to (izgleda) potpuno!!! Dobio sam ga u skoro potpuno ispražnjenom stanju, čovek ga je kupio polovnog za male pare. Izgleda da je dugo stajao u nekoj garaži. Nije mi izgledao da je u kratkom spoju pri prvom merenju ali se kasnije ispostavilo da jeste pri desulfatizaciji. Sve ćelije su krenule kako treba samo jedna je ostala na 1,18. I počela je da se greje.E, onda sam se iznervirao!!! I na kraju sredio!!! A kako...To zadržavam za sebe. Ja sam sve sam naučio, NIČIJU pomoć nisam imao. BUKVALNO.
Ako smatram da nekom bude trebala moja pomoć, učiniću rado. Ali zadržavam za sad za sebe. Jeste ovo javni blog, ali ne moram baš sve da napišem.
Ne kažem da će moj metod popravke akumulatora koji je u kratkom spoju uspeti baš kod svakog, ali izgleda da sam na dobrom putu da uspem i sa ostalim, ako mi neki takav ponovo doje pod ruku.
Prošao je test sasvim korektno, od 540A CCA ima 500A. Što bi se reklo više nego odlično!!!

P.S. Odlučio sam da češku "nabiječku" malo preuredim. Smanjiću frekvencu oscilatora na 100 Hz duty cycle na oko 50%. Tako je na mom desulfatizatoru. Samo, trebalo bi da odem kod Kristijana na osciloskop da stvarno izmerim frekvencu i oblik signala. To ću da uradim u toku iduće nedelje. I moram nekako da napravim ograničenje struje na 2-3 A.