Странице

среда, 9. април 2014.

Pet odličnih, vrhunskih punjača akumulatora

Samo, sve ima svoju cenu. Mislim da su skupi za našeg čoveka i za njegove potrebe povremenog dopunjavanja akumulatora. Doduše, ovi punjači SIGURNO napune akumulator. Čak i one za koje se smatra da su "odsvirali" svoje. Naravno, ne popravljaju kratke spojeve u ćelijama (a ko popravlja? Mada sam "čuo" za jednog  iz Valjeva, voleo bih da vidim kako zatvara akumulatore i vari plastični poklopac sa sve pločama i izvodima), potrošene ploče od mnogobrojnih startovanja motora (taksi vozila npr...) ili iznenadno otkazivanje bez nekog vidljivog razloga "savremenih" kalcijumskih akumulatora (takav kvar NIJE postojao kod stari antimonskih).
Kako god, bilo koji od njih da se nalazi u nečijoj radinici ili garaži, to je odlična, dugotrajna investicija. Svih pet su od najpoznatijih svetskih proizvođača kako punjača tako i akumulatora.
Vrhunski proizvodi, svaki može da se izbori i sa najzapuštenijim akumulatorima.
Do neke granice zapuštenim.
Neki od njih imaju i mogućnost desulfatizacije (UZETI SA REZERVOM!!!), neki drugi imaju mogućnost testiranja ili temperaturnu kompenzaciju. Ma, svetski uređaji!
Moj izbor...
Pa recimo  Midtroniks. Možda nije najbolji ali obzirom da prave možda i najbolje uređaje na svetu za testiranje svih vrsta akumulatora, zato bih se opredelio za njega. Oni znaju znanje. Što ne znači da su drugi lošiji. Nadasve.

Mala opaska.

Jesu to vrhunski uređaji ali i običnim punjačem, nekim kod kojeg je moguće podesiti napon i struju, mogući su odlični rezultati. Samo malo bi trebalo znati sa njim i uspeh je skoro zagarantovan. Naravno, najbolje i ne doći u tu situaciju da se mora oporavljati akumulator.
Ali, ko će da misli o tome sada kada auto "pali na pola ključa".
Naravno, na plus 20 stepeni upaliće i onaj akumulator koji je u kratkom spoju.

Dakle...

http://www.midtronics.com/shop/products-1/battery-chargers-and-maintenance-products/power-supply-chargers/midtronics-cx-pro-series-battery-chargers-and-power-supplies

http://www.mawek.de/online-katalog?page=shop.product_details&flypage=flypage-spirithost.tpl&product_id=5&category_id=9

http://www.gys.fr/prod-024526-510/Battery_charger/BATIUM_15-24/en

http://www.ctek.com/gb/en/chargers/MXS%2025000%20EXTENDED

http://rb-aa.bosch.com/boaa-uk/Product.jsp?prod_id=341&ccat_id=89&language=en-GB&publication=3