Странице

субота, 19. октобар 2013.

Njegova reč se POŠTUJE. MNOGO.

Rekoh pre nekog vremena da ću da objavim link čoveka (inženjer elektronike iz Australije, Dejv) koji ima svoj sajt, blog i video kanal. Na svom video kanalu na Youtube ima, ni manje ni više, nego 92000 članova!!!
Dakle, zašto sve ovo? Pa zato da bih pokazao da se reč samo jednog čoveka, vrsnog stručnjaka, i te kako uzima u obzir kod kupovine elektronskih uredjaj i opreme.
Da pojasnim malo.
Dalje ne moraju da čitaju oni što ih ne zanima elektronika (mene MORA da zanima jer mi je to posao-doveka).
Mada je veoma zanimljivo.
On, Dejv, s vremena na vreme, kupi (mada lično mislim da mu neke firme i šalju) veoma skup uredjaj (unimer, osciloskop, signal-generator...) i testira ga do maksimuma, "do koske", "vadi mu dušu". On sve to može jer ZNA I IMA NOVCA. Da potsetim da ima 92000 članova . I ja sam jedan od njih. Pa nisu valjda svi ti ljudi (tehničari, inženjeri, hobisti) ludi što jedva čekaju neki njegov video materijal sa novim uredjajima koje nemilosrdno (i neki put bezobrazno) testira?!
Cela poenta (što bi rekao Boro Prikaza "poanta") je u tome što on može, a ne mora da "nagrdi" neki instrument,bez obzira što taj uredjaj ili instrument pravi nadaleko poznata firma, tipa Tektronix, Fluke, Agilent... Mada kad vrši testiranje tih uredjaja, to radi veoma pošteno i sa mnogo znanja, iskustva... Neverovatno!!!
I...
Njegova reč ima TEŽINU. VELIKU. Ako on kaže da je taj i taj instrument loš ili dobar ili ima neke nedostatke koji mogu da se otklone,  A SVE TO ŠTO KAŽE URADI JAVNO I ARGUMENTOVANO, onda će velika većina ljudi, članova njegovog bloga da ga posluša jer je to rekao neko kroz čije su ruke prošli uredjaji i instrumenti u vrednosti od nekoliko stotina hiljada dolara. A i on sam u svojoj radionici ima basnoslovno skup uredjaje, vrhunske, nešto što je ljudski rod najbolje napravio.
Kakve veze on ima sa mojim blogom?
Kako prvo, ja ne mogu "ni cipele da mu čistim". Pošteno. Za sad mogu samo da gledam, plačem i učim.
Drugo, on ima svoj sajt i blog mnogo dugo. Ja tek nekoliko meseci. Ali, ja sam skroman i VEOMA zadovoljan onim što sam postigao svime ovim. PREZADOVOLJAN.
Gde sam ja u celoj toj priči?
Tu sam, samo još uvek ne mogu i neću da se eksponiram.
JA TAČNO ZNAM KOJI AKUMULATOR JE VEOMA PODLOŽAN KORIZIJI REŠETKE, KOJI IMA TANJE PLOČE NEGO ŠTO BI TREBALO A TIME IMA I KRAĆI RADNI VEK, KOJI NEMA DEKLARISANU STARTNU STRUJU KOJA PIŠE NA KUĆIŠTU ILI IMA NA SAMOJ GRANICI, KOJI NE PODNOSI PREPUNJAVANJE, A TREBALO BI, KOJI VREDE VIŠE NEGO ŠTO SE PLATE, KOJI JE SKLON STRATIFIKACIJI ELEKTROLITA...
Medjtim, još uvek neću da saopštavam sve te podatke. Neću niti da kudim niti da hvalim. Znam dobro da ovaj blog čitaju menadžeri i direktori mnogih firmi koje zastupaju strane proizvodjače akumulatora.
Možda će se prepoznati u svemu ovome.
Vreme će da pokaže svoje.
Ah, da!!!
Link onog Dejva, pa ko hoće da pogleda...
https://www.youtube.com/user/EEVblog


Ima i drugih stvari sem akumulatora

Krv život znači. Za čoveka.
Za motor to je ulje.
 Ne postoji džabe izreka "ulje je pola majstora".
Zato, za sve one koji hoće da saznaju mnogo, MNOGO više o motornim uljima, na isti način kao što na mom blogu mogu da saznaju stvari koje niko i nigde ne može (ili neće da kaže), preporučujem da posete :
http://motornaulja.blogspot.com/
Neverovatno mnogo informacija, nepoznatih informacija (recimo, koliki je bazni broj za neko motorno ulje, a to je jako bitno jer kod nas je loše gorivo,  koje je puno sumpora i prilikom sagorevanja se stvara sumporna kiselina koja nagriza cilindre, ventile,...a u ulju se nalazi KOH-kalijum hidroksid koji neutrališe svo to djubre...) i tako to... Ovo što sam napisao je samo VRH LEDENOG BREGA.
Neka mi Steva, vlasnik bloga oprosti ako nisam baš tačno napisao za bazni broj,ali znam da je tako nešto. Ili sam skoro potpuno siguran da je tako.
Internet je ogromna riznica ljudskog znanja.
Pa ko voli nek' izvoli!!!