Странице

среда, 25. децембар 2013.

Koleginica...

Ovakvu koleginicu bih poželeo da mi deda mraz pošalje za Novu godinu u moju radionicu... Da mi pomogne ako bude bilo potrebe...Elektronika je komlikovana nauka...


3 коментара:

Анониман је рекао...

Pozrav za Misu imam pitanje vezano za stvarcicu koju sam nabavio za produzavanje vjeka akumulatora a karateristike uredjaja su sledece.
-sprijecava sulfatne naslage i produzava vijek trajanja
-odgovara za sve 12V akumulatore od 10Ah do 200Ah
-jak udarni impuls do 120A
-kontrola napona i funkcija preko integrisanih LED dioda
-automatsko iskljucivanje kod praznjenja
-nije potrebno externo napajanje
-potrosnja struje iznosi manje od 3mA
-malih dimenzija
-zasticeno od vlage (zaliveno kuciste)
-nije potrebno bilo kakvo odrzavanje

Desulfator DS1 se jednostavno spaja na polove akumulatora, tako suzbija pojavu sulfatnih naslaga na olovnim plocama akumulatora i produzuje zivot akumulatora. Sulfatne naslage koje se pojavljuju prilikom upotrebe akumulatora smanjuju kapacitet i snagu punjenja a to dovodi vecinom do ranijeg stradanja akumulatora. Kroz periodicno opterecenje akumulatora sa kratkim i jakim impulsima moze se drasticno smanjiti sulfatiziranje a vijek trajanja akumulatora se produzava. Iskoristeni, slabi akumulatori se mogu ponovo aktivirati nakon razgradnje sulfatnih naslaga koje su se prije upotrebe desulfatora navezale. Udarni impulsi odrzavaju olovne ploce i elektrolite akumulatora uvijek u aktivnom stanju i tako sprijecava pojavu sulfatnih naslaga.

Desulfator DS1 je proizveden i optimiziran za akumulatore od 12 V sa kapacietom od 10Ah do 200Ah. Aparat je pogodan za sve vrste akumulatora. Desulfator DS1 moze ostati uvijek prikljucen na akumulator cak i prilikom punjenja. Aparat se snabdijeva strujom iz akumulatora i nije mu putreban eksterni izvor energije. Potrosnja stuje je veoma mala. U aparat je ugradjen mikrokontroler koji stalno prati napon struje u akumulatoru. Ako napon kojim slucajem padne nesto ispod 12 V aparat se automatski iskljucuje kako se akumulator ne bi ispraznio. Dvije ugradjene LED diode pokazuju aktvnost aparata i aktuelni napon.

Desulfator DS1 ima stabilno kuciste koje je zasticeno od vlage i ima na sebi dvije rupe sa strana kako bi se mogao pricvstiti sa sarafima. Dvije o,5 mm duge, fleksiblne vatrostajne zice sa otvorima za M5 sarafe nude jednostavno i sigurno spajanje na akumulator.

Prporucujuemo desulfator DS1 za sve vlasnike auta, brodova, motora koji cuva vas akumulator i sprecava troskove nabavke novog akumulatora.

Tehnicki podaci desulfator DS1

Udarni impuls 80A - 120A
trajanje impulsa 100-150 uS
ponavljanje impulsa 19-21 Sek.
Maksimalni radni napon 18V
Donja granica napona 11.4V (1.9V /celija)
Gornja granica napona 13.5V (2.25V/celija)
aktivni napon od 11.4V do 13.5V
potrosnja struje maksimalno 3mA

Djuro је рекао...

A pitanje je...?
P.S.1 Ako ste vec to nabavili, zasto mi postavljate pitanje? Valjda verujete nameni tog proizvoda, da radi tacno ono sto i pise u opisu proizvoda.
P.S.2 Takve i slicne uredjaje amerikanci zovu "snake oil". Potrazite taj izraz na internetu, njegovo znacenje.
P.S.3 Javite ovim ljudima koji prate moj blog za nekoliko meseci, a ima ih puno, da li ste skinuli sulfate sa ploca. Ja to uradim za 24-48 sati.
Pozdrav!

Djuro је рекао...

Uklonio sam post anonimnog citaoca u kome se reklamira desulfatizator neke nemacke (ili vec koje) firme. Posto ni ja ne reklamiram nikog i nista, ZATO JE TAJ POST OBRISAN. Ovo samo zbog onih koji budu pokusali bilo sta da reklamiraju preko mog bloga.