Странице

четвртак, 27. фебруар 2014.

Nekoliko PRAVIH testova raznih akumulatora 2

Da bih upotpunio sliku još nekoliko vrsta različitih akumulatora postavio sam još jedan test poznatih proizviđača akumulatora. Kao što se može videti test je iz 2010. godine i urađen je u " GTÜ " institutu. 
Dobio sam zapažanja od ljudi koji su upućeni u auto industriju, posebno u proizvođače prateće opreme i rezervnih delova, a u vezi prethodnog posta u kome je postavljeno nekoliko testova akumulatora.
Ja sam dao grubu, sirovu sliku svih testova. Napomenuo sam da svako odluči prema svom nahođenju, novčaniku i intuiciji šta bi bilo pogodno kupiti. NE ŽELIM da utičem na bilo čiji izbor niti odluku. Zato i postoje ovakvi i slični testovi.
Međutim...
MOŽDA se može primetiti da su Nemci u svojim testovuima MALO favorizovali svoje proizvođače. U drugu ruku je nelogično zašto su toliko "upropastili" veliki Boš?! Što reče moj drug Steva, možda zbog  velike "internacionalizacije" brenda.
Može da bude ali ne mora da znači.
Iz LIČNOG iskustva ne mogu da kažem ni da su bolji niti gori od svih ostalih akumulatora koji su prošli kroz moje ruke.
Ili bi IPAK trebalo da budu bar za pola klase iznad ostalih, ako ništa zbog IMENA. Ipak je to Boš.
To je lepo meni objasnio neki moj poznanik koji je u prodaji akumulatora nekoliko godina (korporacija Johnson Controls, pa jedan od svih tih brendova koje su kupili...). Kaže, cenu akumulatora čini i ime firme, nisu ti poznatiji akumulatori baš toliko bolji od drugih koji se ne pojavljuju često na tržištu. To je ono šta ja pričam da naš čovek zna za 4-5 proizvođača akumulatora i tu se priča završava. Ima tu mnogo činilaca zašto je to tako. I ne menja se dugi niz godina.
Dakle, evo testa...