Странице

петак, 13. јун 2014.

PREVARE SA AKUMULATORIMA? Rade samo dok traje garancija!

2 коментара:

Анониман је рекао...

Zdravo Miša.Imam jedno specificno pitanje.Kako mi nekad treba aparat za varenje na mjestima gdje nema struje mislio sam kupiti CO2 aparat izbaciti iz njega trafo i staviti 4 auto akumulatora od 75ah i elektroniku za regulaciju struje.
Gledo sam na internetu da je moguce variti akumulatorima od auta cak i sa obicnim elektrodama ali samo u nuzdi.
E sad me zanima moze li se duze vrjeme variti sa CO2 aparatom sa akumulatorima,ipak je manji presjek zice.I bi li to bilo sigurno,da ne bude na pola varenja bummm.Mislim bi li auto akumulatori podnjeti taj rezim rada.Naravno akumulatori bi bili napunjeni poslje posla da se ne sulfatiziraju.

Djuro је рекао...

Tačno je da je ovo blog namenjen akumulatorima i svim onim što je vezano za njih. Tačno je da je i moje znanje veliko, bez lažne skromnosti. Ali NIKAD nisam čuo za namenu akumulatora koju ste vi pomenuli. Odlično znam da akumulatori služe kao rezervno napajanje (mnogo sam ih napravio). Međutim, ne mogu da vam dam bilo koju informaciju za tu namenu gde se akumulator koristi za napajanje aparata za varenje umesto gradske mreže. A pravo da vam kažem i ne zanima me. Obzirom da znam da su akumulatori tempirane bombe ako se ne postupa dobro i ispravno sa njima, moje interesovanje tu prestaje. To što ste gldali na internetu... Pa na internetu ima gde čovek skače u vodu punu ajkula. Mislim da ste me razumeli.
I još jednom napominjem da automobilski, starterski akumulatori, nisu namenjeni za duotrajna maltretiranja. To sam objasnio u mnogim mojim tekstovima. Pa ko želi neka čita. Njihova namena je da startuju motor. I tu se priča manje-više završava.
Ne bih mogao više da pomognem.