Странице

субота, 12. април 2014.

Kako se krade na kapacitetu akumulatora (ako koza laže rog ne laže!!!)

Ja već mnogo pisao o tome. Zašto akumulatori istog kapaciteta a različitih proizvođača se razlikuju u kvalitetu i dugotrajnosti...
Evo kako se to "stručno" radi.
Nemojte da mislite da i mnogo poznatiji proizvođači to ne rade!!!
Dakle, evo dokaza:
https://www.youtube.com/watch?v=4sQY9DuFXp0

P.S. Posebno obratiti pažnju na mestu 1:40!!!

Pametnom dovoljno.

6 коментара:

Unknown је рекао...

Не знам немачки, можеш ли само да препричаш о чему се ту ради. Сконтао сам на 1:4 да су ови Арктис акумулатори лакши пола кила него што су били и наравно капацитет им је мањи због тога.

Djuro је рекао...

U tome i jeste poenta. U toku nekoliko godina ukrali su pola kilograma olova sa ploča i tako smanjili kapacitet. Tačnije dugotrajnost akumulatora jer su tanje ploče (npr 0,8mm umesto 1mm). Mislim da je sad sve jasno.

Анониман је рекао...

To su somborci radili zato su upropastili sami sebe.

Djuro је рекао...

To je jedan, manji deo, istine. Dugi deo je da su propali jer im je "gazda" dužan desetine miliona evra a na ime raznih svojih preduzeća, pa između ostalog i fabrike akumulatora. Tako mu dođe nekako.

Анониман је рекао...

i, koja je preporuka u konacnom izboru?
koliko vidim vecina akomulatora pod raznim brendovima proizvodi jedna ista globalna kompanija. Sta kupiti?

Djuro је рекао...

Pa neće biti baš tako... Jeste da su Amerikanci (JOHNSON CONTROLS) pokupovali sve najveće proizvođače akumulatora(Boš, Varta, Enerdžajzer, Safa, Berga...) ali zato nisu mnoge druge. Eksajd, Baner, Fiam, Mol... Ima bar deset proizvođača koji nisu u tom američkom jatu. Pa još lokalni proizvođači: Topla, Munja, Tesla... Izbor je veliki. Samo je pitanje količine novca i potrebe za određeno vozilo.