Странице

субота, 6. јул 2013.

Posao za danas

Slika kaže više od hiljadu reči...

3 коментара:

Unknown је рекао...

ala ti imas poso svaka cast :) ,nego sta je ovo ovaj topla i black horse ko da su novi,dal je moguce da zakazali tako brzo.verovatno nisu odrzavani ili ih samo punis posto su novi ili mi se cini :)

Djuro је рекао...

Dobro si primetio! Svaka čast! Somborski je na dopunjavanju iz jednog Mercedesa, doneo ga je danas jedan moj dobar prijatelj vlasnik tehničkog pregleda. A razlog je skoro svakodnevan-zaboravio da isključi svetla!!! Kaže da ga je punio preko noći(njegovim punjačem) ali "da neće da mu padne struja ispod 3-4 ampera". Naravno da neće jer je akumulator velikog kapaciteta a punjen je malom strujom. Sve u svemu, sutra ujutor biće k'o nov! Tolpa jeste potpuno nov, star samo mesec dana. Ali, doneli su mi danas jer je izvadjen iz kombija koji je imao udes u madjarskoj pre neki dan. Pošto je to vozilo stajalo skoro ceo dan na krovu prevrnuto, donešen je na proveru da pogledam da li je oštećen i da li je iscureo elektrolit. Sve je u redu, ali ga treba dopuniti. To je ona caka-nov akumulator OBAVEZNO dopuniti!!! Ko zna koliko je stajao na nekoj polici ili u nekom magacinu pre prodaje. I onaj pored njega Boš je takodje nov, ali je prljav zbog prolivenog ulja po njemu. I on je iz iste firme i takodje je "učestvovao" u sudaru od pre neki dan. On je malo više oštećen(kućište) ali izgleda da je sve u redu sa njim jer nisu polomljene ploče. Bar mi se na prvi pogleda i testiranje čini. Pravio test sutra ujutro. Ona dva desno su iz velikog šlepera(firma za voćarsvo), dva levo su iz još jedne firme za špediciju, iz nekog manjeg Mercedesa. Eto, sad sve znaš. Ima još akumulatora na popravci, (kineski elektro bicikli) ali se ne vide.

Djuro је рекао...

Još nešto... Bitno...
Na slici dole levo se vidi moj Sanwa insterument. To je navrednije u celoj priči. To više nije unmer, to je zver! On mi služi, izmedju ostalog za merenje takozvanog "inrush" napona u samom trenutku paljenja motora. A za to treba STRAŠNO brz instrument.